EnergiWatch

Dong-direktør Venstres nye spidskandidat i København

Cecilia Lonning-Skovgaard, HR-direktør i Dong, slog med afstand borgmester og blev partiets spidskandidat i København til kommunalvalget næste år.

Foto: Københavns Kommune

I aften, tirsdag aften, blev den i offentligheden relativt ukendte lokalpolitiker Cecilia Lonning-Skovgaard valgt som Venstres nye spidskandidat i København. Med 142 stemmer slog mod med afstand sin modkandidaten, kommunens nuværende børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev, der fik 55 stemmer.

Cecilia Lonning-Skovgaard, der udover lokalpolitikerembedet er HR-direktør i Dong og bosiddende i Hellerup, havde på forhånd hele Venstre Københavns bestyrelse i ryggen – efter at denne har vraget spidskandidaten siden 2008, Pia Allerslev.

Ved sidste valg fik Pia Allerslev knap 14.000 personlige stemmer, mens Cecilia Lonning-Skovgaard blot fik 963. Alligevel var den 40-årige HR-direktør og partiets politiske ordfører i hovedstaden overbevist om, at hun vil være den bedste til at sikre Venstre et godt kommunalvalg næste år.

"Jeg kan sætte en strategi, planlægge på den lange bane, holde mange bolde i luften, engagere folk i baglandet og kommunikere, hvad Venstre vil – også i en lidt større fortælling. Det er vi ikke så gode til i dag," sagde hun forud for valget til Berlingske.

Cecilia Lonning-Skovgaard har godt otte år bag sig i Københavns Borgerrepræsentation.

Ifølge Politiken, skal Cecilia Lonning-Skovgaard tidligere have sagt, at hun har ambition om at blive overborgmester i det ellers røde København. Hvis ikke i 2021, så ved valget i 2025.

Borgmester udfordrer Frank Jensens redningsplan for Amager Bakke

Eksformanden drømte om et forbrændingsanlæg, der kunne trække kinesere til København

SF: Det giver mening at købe affald, der behandles ringere andre steder

Københavns fjernkøling fordobler investeringer 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs