EnergiWatch

Forsyningsplan kan presse 200 fjernvarmeværker til tvivlsomme investeringer

Regeringens nye forsynings-udspil vil få mindre fjernvarmeselskaber til at investere i træflis – på bekostning af samfundsøkonomiske varmepumper.

Foto: Presse

Regeringens nye udspil på forsyningsområdet kan sende landets mange mindre varmeværker på en samfundsøkonomisk usikker kurs, siger organisationen Dansk Energi.

Udspillet vil ophæve kravet til mindre fjernvarmeværker om at de både skal producere strøm og varme. Men uden en samtidig afgiftslettelse for varmepumper vil ophævelsen af kravet blot presse de små værker til at købe nye flis-kedler. Det er ifølge Dansk Energi og andre organisationer en samfundsøkonomisk langt dårligere investering end varmepumper, der kunne udnytte Danmarks store mængder vindmøllestrøm.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs