EnergiWatch

Medie: EU vil fremskynde godkendelse af klimaaftale

Efter at EU er blevet overhalet af ikke bare USA og Kina men også Nauru og Nordkorea, vil EU's præsident vil sætte den globale klimaaftale på programmet ved topmøde på fredag, siger kilder til Bloomberg.

Foto: Francois Mori/POLFOTO/AP/news

Historiske vinde har længe blafret over det såkaldte uformelle topmøde, EU's ledere mødes til på fredag. Imidlertid har det særlige hidtil været, at det bliver det første topmøde, hvor briterne på grund af den forventede udmelding af unionen ikke er inviteret med. Men måske kan det også gå over i historien som de sidste topmøde, hvor sidste års klimaaftale ikke er ratificeret.

Bloomberg skriver således med henvisning til to unavngivne kilder med indsigt i området, at EU's præsident vil have en fremskyndet godkendelse af aftalen på bordet. Hvis godkendt af samtlige EU's 28 medlemslande – Storbritannien inklusiv – kan ratificeringen træde i kraft allerede i næste måned, skriver Bloomberg efter at konfereret advokater med speciale i EU-ret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs