EnergiWatch

Fusion danner stort nordamerikansk energisværvægter

Der er lagt op til stordrift i Canada, hvor Dong-ejer Enbridge er gået sammen med amerikanske Spectra Energy om store aktiver.

Canadiske Enbridge, som for nylig købte ejerandele fra Dong Energy i tre franske havvindmølleprojekter, har besluttet at gå sammen med amerikanske Spectra Energy og dermed skabe et energiinfrastrukturselskab med en værdi på 165 mia. canadiske dollar.

Fusionen sker ved, at aktionærerne i Spectra Energy modtager 0,984 aktier i det kombinerede selskab for hver aktie, de har i Spectra Energy i forvejen.

Baseret på lukkekursen for Enbridges aktie 2. september svarer det til en betaling på 40,33 dollar per Spectra-aktie - eller en præmie på omkring 11,5 pct. i forhold til det, som Spectra-aktien endte i fredags.

Det ventes på baggrund af bytteforholdet, at aktionærerne i Enbridge kommer til at eje omkring 57 pct. af det kombinerede selskab, mens Spectra Energys aktionærer dermed får hvad der svarer til de resterende 43 pct.

Dong sælger 1,4GW franske havmølleprojekter

Gamesa vinder amerikansk mølleordre

Eon sælger 4 GW og 32.000 km. elnet til kapitalfond

E.ON sælger sig ud af to amerikanske vindparker

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs