EnergiWatch

Konservative vil nedprioritere kystnære møller

De konservative tror, at partiet vil bukke under for resten af blå bloks ønske om at droppe de kystnære vindmølleprojekter i de forestående 2025-forhandlinger. Energiordfører Mette Abildgaard kalder situationen "absurd."

Hvis der er en kystnær vindmøllebygger eller tre, som hen over weekenden har haft en lille smule uro i maven, er det ikke så underligt.

Vindmølleprojekterne, for hvilke selvsamme møllebyggere allerede har brugt tocifrede millionbeløb på at udtænke og torsdag indleverede sine planer for opførelsen af, er blevet centrum for et politisk højspændt drama, der truer med at lægge de 350 MW vindmøller i en vandfyldt grav. Mens Venstre-regeringen og resten af blå blok har ønsket at droppe planerne, så har de konservatives seks afgørende mandater i en blå finanslovsaftale strittet imod og sikret en vis ro for møllernes fremtid.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Chr. Augustinus Fabrikker skyder 400 millioner i grøn fond

Milliardinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker er blandt de primære investorer i en grøn investeringsfond, der har sikret sig et samlet kapitaltilsagn på knap en milliard. Fonden har fokus på virksomheder, der er markedsledende i bæredygtighed inden for branche.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs