EnergiWatch

Fjernvarmeprisen falder til laveste niveau i mange år

De andelsbaserede fjernvarmeselskaber er 10 pct. billigere end de privatejede, viser nye officielle tal, hvor prisen generelt falder markant. Et argument for at beholde den nuværende regulering, konstaterer Dansk Fjernvarme.

Foto: Presse

Danske varme er aktuelt billigere end på noget andet tidspunkt i nyere historie. På et år er prisen faldet med hele 9 pct. til 543 kr. for en megawatttime fjernvarme, viser nye tal fra Energitilsynet. Selv om der ikke tages højde for inflation, er det den laveste pris i de tilgængelige prisstatistikker, der går tilbage til 2007.

"Der er mange forhold, der gør sig gældende her. Blandt andet har de seneste år været relativt varme. Men en del af det skyldes det fokus, vi hele tiden har på løbende at effektivisere driften i fjernvarmeselskaberne," forklarer direktøren i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs