EnergiWatch

Mere kul på det danske energiforbrug

Det danske energimiks voksede og var mere sort i årets første seks måneder, hvor importen af strøm voksede markant mens andelen af vind i kontakten faldt.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

I årets første halvdel steg energiforbruget med 1,2 pct. i forhold til samme periode året før. Det viser ny data fra Energistyrelsen, der også redegør for et noget ændret billede af mikset i det øgede forbrug.

For mens forbruget af kul er steget med 10 pct. fra året før, så er andelen af vedvarende energi faldet med 4,8 pct. Foruden et fald i forbruget af biomasse på de centrale værker gælder det især vindkraftsproduktionen, der er faldet fra at udgøre omkring 45 pct. af elforbruget i slutningen af sidste år til aktuelt tæt ved 30 pct. Den laveste andel af siden 2014.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs