EnergiWatch

Maersk fik store prygl på mandagsbørsen

Aktionærerne ser ud til at have skiftet mening om gevinsten ved at fyre Nils Smedegaard som topchef, mens Dongs britiske havmøller tilsyneladende rider stormen nogenlunde af.

Foto: Katrine Marie Kragh/POLFOTO

A.P. Møller-Mærsk blev den store taber i mandagens aktiehandel på fondsbørsen i København. B-aktien faldt med 8,6 pct. til 8100 kr., og oveni fredagens fald på 3,1 pct. er torsdagens stigning på 11,9 pct. efter fyringen af koncernchef Nils Smedegaard samt annoncering af fremtidige omstruktureringer i virksomheden blevet udraderet.

Smedegaard: Jeg skulle lige sluge min stolthed

"Stigningen efter meldingen om de strategiske tiltag er nu forsvundet som dug for solen. Samtidig er oliepriserne faldet i løbet af mandagen, og det spiller også ind på kursen," siger Martin Munk, seniorrådgiver fra Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Jyske Bank ændrede sin anbefaling af aktien i fredags til "sælg" fra "køb".

"A.P. Møller-Mærsk taber også i spillet i den sektorrotation, vi har set i dag, hvor investorerne er gået til defensive aktier fra de cykliske," siger senioraktierådgiveren.

Samlet faldt C20 Cap-indekset med 3,9 pct. til 943,27, hvilket er det fjerde største fald i C20 Cap-indeksets historie.

Det er usikkerheden om fremtiden og EU, der har taget styringen på de finansielle markeder. I de næste par dage er opmærksomheden rettet mod EU-topmødet, hvor EU's ledere - undtagen den britiske - skal diskutere, hvad der nu skal ske i forbindelse med, at briterne har smidt medlemskabet til EU ud med badevandet.

"Det kommer til at handle om de politiske udmeldinger, vi får de kommende dage. De gængse nøgletal er sat i baggrunden," lyder det fra Jyske Banks senioranalytiker.

Selv om Dong Energy har endog ganske store bånd til Storbritannien grundet både sin olie og gas-division men især sine havmøller, så har energiselskabet formået at holde skinnet på næsen. Kursen holdt sig mandag således nogenlunde uforandret indtil sidst på eftermiddagen, hvor den tog et lille nøk ned ad bakke og endnu i et fald på 1,25 pct. Kursen er dog faldet med 8,14 pct. siden åbningen i 258 kr. den 9. juni.

Dong opfører havmøllepark - i Tyskland

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs