EnergiWatch

Sefcovic: Investorerne skal kunne tro på energiaftaler

INTERVIEW: Lederen af EU's Energiunion mener, at Danmark får en hovedrolle for havvind i Nordsøen, men betoner at investorerne har brug for langsigtet politisk stabilitet om de nationale planer.

Foto: EU-Kommission PRESSE

Diplomati kan manifestere sig på mange måder. Forrige mandag aften måtte EU's vicepræsident og chef for etableringen af Energiunionen, slovakken Maros Sefcovic, således slukke for sit fjernsyn i diplomatiets tjeneste. Efter en times spil i EM-kampen mellem England og Slovakiet kunne han ikke holde til mere.

"Jeg måtte doble op på min ration af blodtryksænkende medicin. For på den ene side var der ikke noget, jeg ønskede mig mere end at se Slovakiet vinde, men på den anden side ønskede jeg virkelig ikke at tirre englænderne," griner han med henvisning til den afstemning om fortsat britisk EU-medlemsskab, der på dette tidspunkt endnu ligger et døgn ude i fremtiden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs