EnergiWatch

Belgien filer milliardstøtte af havmølleparker

Støtten til såvel en MHI Vestas som en Siemens-havmøllepark bliver forkortet, selv om både den politiske beslutning og vilkårene for længst er givet.

Foto: Alstom, Johann Roggeman

Det er ikke kun herhjemme, at der aktuelt balances på kanten for retroaktive indgreb mod støtten til vedvarende energi. Det er også tilfældet i Belgien, hvor landets nye Nordsøminister Philippe De Backer har skåret støtten til de to vedtagne havmølleparker Norther og Rentel med angiveligt 1,1 mia. euro (8,2 mia. kr.)

Det er dog ikke selve støtten, der er skåret i. Derimod er der filet et år af støtteperioden, der nu kommer til at gælde i 19 år fra de to havparker tages i drift i 2018. Det vil ifølge den belgiske regering give en besparelse på 416 mio. euro for den 309MW store Rentel-park, mens omkostningerne til Norther på 370MW bliver 566 mio. euro mindre. Derudover forventes en transmissionbesparelse på 125 mio. euro.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs