EnergiWatch

"En så stor udbygning vil kræve to-tre nye Esbjerge"

Den danske medforfatter til forskningsprojektet bag erklæringen om at knytte Nordsøen sammen til et endnu større havmøllekraftværk forventer mangel på arbejdskraft.

Egentlig frygtede Hans Christian Sørensen, at arbejdet var endt i en af Bruxelles mange skrivebordsskuffer. Trods alt er det snart fem år siden, at det EU-finansierede forskningsprojekt Windspeed, som hans rådgivningfirma Spok var med til at udforme, efter flere års arbejde lancerede sin køreplan for, hvordan Nordsøens havvindspotentiale kunne udnyttes. Men nu ser det endelig ud til at være blevet fundet frem og støvet af.

Den erklæring som EU-Kommissionen og 11 nordvesteuropæiske lande – heriblandt Danmark – underskrev mandag morgen bærer i hvert fald tydelig præg fra projektet. Ja, i den ledsagende pressemeddelelse fra den danske energiminister nævnes Windspeed direkte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs