EnergiWatch

Medie: Goldman Sachs høster guld på Dong

Dong Energys markedsværdi er takket være medvind fra havmølleprojekterne vokset til 100 mia. kr. eller mere. Dermed kan Goldman Sachs omtrent få det dobbelt hjem på deres Dong-investering.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian/Arkiv

To nye rapporter fra Dansk Bank og Nordea, som Berlingske Business har fået indsigt i, viser, at forventningerne til Dongs børsnotering er skruet meget højere op end hidtil antaget.

Ifølge rapporterne anslås markedsværdien af Dong Energy til omkring 100 mia. kr. eller måske mere, når selskabet går på børsen.

En sådan værdi vil gøre Goldman Sachs’ ejerandel guldrandet: Det amerikanske børsmæglerselskab betalte i 2015 ca. otte mia. kr. for aktieposten i Dong. Med en markedsværdi på 100 mia. kr. vil amerikanernes Dong-aktier pludseligt være 17,8 mia kr. værd, fremgår det af Berlingske Business.

De to nye analyserapporter fra Danske Bank og Nordea, der er med i inderkredsen omkring børsnoteringen, bygger primært den høje vurdering af Dongs markedsværdi på selskabets succes med havvindmølleparker.

"Olieforretningen er, hvad olieforretningen er, men det er frem for alt vindforretningen, der virkelig driver værdien her. Den går fantastisk, især Hornsea går rigtigt godt. Det er den, der driver en meget betragtelig del af den værdisætning," siger en central kilde til Berlingske Business.

Seas NVE er en anden af de større aktionærer i Dong, der står til at blive forgyldt. Med en aktiepost på 10,8 pct vil Seas kunne høste over 10 mia. kr., hvis markedsværdien på de 100 mia. kr holder.

Hverken Dong, Goldman Sachs, eller Finansministeriet har overfor Berlingske Business villet kommentere oplysningerne.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs