EnergiWatch

Japanere får aktieklø for dom om reaktor-lukning

Kort før femårsdagen for atomulykken på Fukushima er Japans næststørste forsyningsselskab blevet beordret til driftsstop på to atomreaktorer.

Japans næststørste forsyningsselskab, Kansai Electric, er blevet beordret til at indstille driften af to atomreaktorer. Kendelsen, der blev udstedt af en domstol onsdag, omfatter to reaktorer i Takahama i det vestlige Japan.

Kansai Electric oplyser i en meddelelse, at det har planer om at appellere dommen, som selskabet betegner som "beklagelig". Men oven på domme oplevede Kansai Electric-aktien det største dyk i knap 30 år.

Reaktorlukningerne kommer blot få dage forud for femårsdagen for jordskælvet i 2011 og den efterfølgende tsunami, der udløste den største atomulykke, verden har set siden Tjernobyl.

Atomenergi er fortsat et følsomt emne i Japan, og påbuddet mod Kansai Electric er et resultat af lokale beboeres bekymringer.

Aktierne i Kansai Electric faldt med 14,7 pct. til 1047 yen på børsen i Tokyo, hvilket er det største aktiefald koncernen har oplevet siden oktober 1987.

Atomkraft, ja tak!

Gigantiske omkostninger truer tyske energiselskaber

Japan tænder igen for sine atomkraftværker - Fukushima lækker stadig

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs