EnergiWatch

Blackrock advarer kraftigt mod Brexit

Det kan blive dyrt for den britiske økonomi, hvis landet stemmer for at forlade EU.

Matt Durham/AP/POLFOTO
Foto: Matt Durham/AP/POLFOTO

Blackrock, verdens største kapitalforvalter, advarer nu om, at den britiske økonomi vil blive ramt hårdt, hvis Storbritannien forlader EU-samarbejdet. Det vil både gå ud over det britiske aktiemarked samt styrken af kongerigets valuta og ejendomsmarked, advarer Blackrock i en rapport til sine kunder ifølge Financial Times.

"På bundlinjen kan vi se, sat Brexit medfører en masse risici og meget lidt på positivsiden. Vi ser et EU-exit medføre lavere vækst og investeringsaktivitet og højere arbejdsløshed og inflation i Storbritannien," skriver Philipp Hildebrand, viceformand i Blackrock, i rapporten i følge avisen.

I rapporten vurderer Blackrock desuden, at premierminister David Cameron, uanset udfaldet af det kommende EU-valg, risikerer at miste kontrol over sit konservative parti.

Britterne skal stemme om EU-medlemsskabet den 23. juni i år, og frem mod valget er der grund til at berede sig på øget volatilitet, slutter kapitalforvalteren.

Ramponeret kvotesystem kan stå i vejen for Dongs havmølledrømme

EWEA venter dyk i det europæiske vindmøllemarked

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere