EnergiWatch

Glencore nedskriver og sælger fra

Råvarekæmpen Glencore kom ud af 2015 med skuffende resultater på driften, men på bundlinjen endte det justerede overskud højere end ventet.

Driftsresultat var skuffende hos råvarekæmpen Glencore i 2015, men på bundlinjen endte det justerede overskud højere end ventet.

Ser man på det rene nettoresultat, var der dog tale om et massivt underskud efter et svært år, hvor råvarepriserne faldt massivt.

Glencore leverede sidste år et justeret driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 8,69 milliarder dollars, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et resultat på 8,74 milliarder dollars. På EBIT-niveau gav driften et justeret plus på 2,17 milliarder dollars mod ventet 2,52 milliarder dollars blandt analytikerne.

På bundlinjen sikrede Glencore sig et justeret nettoresultat på 1,34 milliarder dollars mod ventet 1,17 milliarder dollars.

Renser man for Glencores egne justeringer, er det dog tydeligt, at de tungt faldende råvarepriser har sat sit markante præg på forretningen.

Restruktureringer, nedskrivninger og nettotab på frasalg har således betydet samlede hensættelser på 5,8 milliarder dollars, hvilket betyder, at det rene nettoresultat blev et underskud på 4,96 milliarder dollars mod et ventet tab på blot 456,5 millioner dollars blandt analytikerne.

Ovenpå regnskabsfremlæggelsen har administrerende direktør Iven Glasenberg på en telekonference sagt, at råvarepriserne har ramt bunden, og at salget ind i Kina går "ret godt", rapporterer Bloomberg News.

Derudover har finansdirektør Steve Kalmin nævnt, at selv om selskabet fortsat har stor fokus på at skære i sin 25,9 mia. dollar store gæld, så er der mulighed for, at Glencore til næste år vender tilbage til udbetaling af dividender.

Muligheden for en tilbagevenden til udbyttebetaling ser ud til at give investorerne mere appetit på råvarekæmpen, der kort efter klokken 10 tirsdag formiddag stiger 0,5 pct. på børsen i London. Aktien er steget 48 pct. i år, men mere end halveret i kurs siden maj sidste år.

Minegiganter tilpasser budgetter virkeligheden

Gaskæmpe håber på øget LNG-salg i danske havne

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere