EnergiWatch

Argentina er tæt på aftale med landets kreditorer

Efter stor gældsproblemer kan en af Sydamerikas største nationer være på vej mod kapitalaftale.

Argentina vender muligvis tilbage til det globale kapitalmarked efter 15 år på sidelinjen, hvor landet har kæmpet med enorme gældsposter. Den argentinske regering har landet en aftale med en gruppe kreditorer ledet af hedgefonden Elliott Management.

Det skriver Financial Times.

Aftalen er en sejr for den nyvalgte argentinske præsident, Mauricio Macri, der i sin valgkampagne lovede vælgerne at komme kampen med landet kreditorer til livs.

"I går aftes (mandag, red.) skrev partierne under på en foreløbig aftale, der er resultatet af måneders intense forhandlinger under min supervision," siger Daniel Pollack, der har været mægler i sagen, til Financial Times.

Den argentinske kongres skal tirsdag stemme om aftalen, der kræver, at Argentina betaler 4,7 mia. dollar til fire kreditorer, der har tidligere har nægtet at omstrukturere gælden efter Argentinas økonomisk nedtur i 2001.

I løbet af 15 års økonomisk kamp har landets kreditorer forsøgt, at indføre handelsforbud på alt fra krigsskibe til satellitter.

For at løfte Argentinas finansielle blokade skal kongressen sløjfe to love, hvilket flere optimistiske analytikere forventer vil finde sted allerede tirsdag.

Argentina på vej med massiv soludbygning

Impsa erklæret konkurs i Brasilien

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere