EnergiWatch

Rød blok hiver klimaminister i samråd

Venstre side af tinget er tvivl om, hvad den kontroversielle landbrugspakke, der allerede har kostet en minister taburetten, betyder for klimaet. Derfor hiver de nu energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i samråd om pakkens betydning for klimaet.

Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/POLFOTO/arkiv

Det står ikke klart hvad, hvad klimaeffekten er af den landbrugspakke, som nu tidligere Eva Kjer Hansen var med til at udarbejde, og det får rød blok til at hive energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i samråd.

Det skriver Altinget.

"Vi efterspurgte i januar den reelle klimaeffekt af landbrugspakken og fik nogle ufuldstændige og misvisende svar om, at landbrugspakken ville have en neutral klimaeffekt," siger Christian Poll, Alternativets klimaordfører, i en mail til Altinget.

Miljø og fødevareministeriet har tidligere vurderet, at pakken ikke ville have en negativ indvirkning på klimaet. Det facit kan man ifølge Altinget kun komme frem til, hvis man bruger et beregningsgrundlag, der ikke flugter med Danmarks EU-forpligtelser.

Derudover har Energistyrelsen i et høringssvar givet udtryk for, at det ikke stod endegyldigt klart, om landbrugspakken ville føre til øget udledning af drivhusgasser.

Christiana Figueres stopper som FN's klimachef

Danmark skærer CO2-udslip af Kinas kulkraftværker

Kina dropper nye kulminer de næste tre år

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa: Ikke flere danske fyringer

Mølleproducenten planlægger ikke at finde yderligere af selskabets op mod 6.000 afskedigelser i Danmark, tværtimod tyder meget på det modsatte, siger dansk topchef. Dog er der visse forbehold.

Nyt rekordår for European Energy

Efter år med frasalg af mere end 200 megawatt sol og vind fortsætter projektudvikleren sin hastige fremgang på toplinjen samtidig med, at der fortsat leveres tocifret overskudsmargin. I år bliver mindst lige så godt, lover direktør.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere