EnergiWatch

Kun få gartnerier får glæde af PSO-lempelse

Mellem fem og ti danske gartnere vil kunne mærke regeringens forslag om målrettede PSO-lempelser for 10 mio., skriver Børsen.

Selvom en ny aftale om lempelser af PSO-afgiften skal være med til at lægge et koldt omslag om gartneriernes feberhøje frustrationer over energiafgiften, så bliver det kun et fåtal, som vil få gavn af den politiske håndsrækning.

Det skriver Børsen onsdag.

Energitunge brancher har udsigt til grøn rabat

Det er regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative, som vil lette PSO'en for blandt andre gartnerierne med 10 mio. kr. årligt, og vækstaftalen blev foreslået tidligere på måneden. Men ifølge en revisor med speciale i gartnerisektoren vil den målrettede lempelse kun gavne de store spillere.

 

"Den gavner nogle få, større gartnerier. Der er fem-ti gartnerier, der kan få reduceret deres PSO-afgift med knap en tredjedel," siger Palle Knudsen, revisor i PK Revision, til avisen.

Sidste år havde gartnerierne i gennemsnit et overskud på driften på 193.000 kr. I 2014 havde staten indtægter fra PSO-afgiften for 6,9 mia. kr., og på grund af lave elpriser ventes afgiften at stige mærkbart i 2015.

Udsigt til rekordhøj grøn afgift i 2015

Regeringen vil give grøn rabat til eksportvirksomheder

Her er hovedpunkterne i regeringens vækstudspil

Erhvervslivet træt af elafgift

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere