EnergiWatch

General Electric udforsker muligheder i Iran

Kæmpekoncernen, der blandt andet producerer vindmøller og gasturbiner, er står på spring til at udforske det nyåbnede marked.

Foto: GE

Atomaftalen mellem Vesten og Iran har givet General Electric fornyet appetit på det mellemøstlige marked. General Electrics topchef, Lorenzo Simonelli, er den første fra den amerikanske energisektor, der besøger Tehran, efter at flere sanktioner er blevet ophævet.

Det skriver the Wall Street Journal.

"Vi er begyndt på at undersøge potentielle forretningsmuligheder i Iran, hvilket vil foregå i overensstemmelse med de gældende amerikanske regler," siger en talsperson fra General Electric til the Wall Street Journal.

Vejen banet for Vestas og Siemens i Iran

Flere amerikanske virksomheder har bevæget sig varsomt siden internationale handelsrestriktioner blev ophævet i januar, da det stadig ikke er nogen let sag for amerikanske selskaber at få andel i Irans rige naturresurser.

Washington tillader nemlig kun handel med Iran hvis transaktionen foregår via et udenlandsk datterselskab. Derfor har General Electrics forretningseventyr afgang fra London, hvor selskabets olie- og gasdivision har hovedsæde.

Iran skiber første olie til Europa i tre år

Generelt har europæiske selskaber bevæget sig hurtigere østpå end amerikanske. Mandag flød den første iranske olie i Europa i mere end tre år, da det franske energiselskab Total importerede den første last.

Kamstrup tager mål på Iran

 

Russisk olieboss: "Skiferolieeventyret er slut"

IEA forudser øget olieproduktion og faldende efterspørgsel

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere