EnergiWatch

Geotermiselskab aflivet på et kvarter

Trods den politiske genoplivning af den nationale ordning for geotermi vil Dansk Fjernvarme ikke grave sit geotermiselskab op igen.

Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab bliver endegyldigt lukket. Det blev fastslået på en ekstraordinær generalforsamling, skriver Dansk Fjernvarme.

Det lille datterselskab blev besluttet lukket, efter at regeringen og dens støttepartier i finansloven for 2016 besluttede at trække støtten til den såkaldte Nationale ordning for geotermi, der fungerede som en slags delvis garantiordning til brug for fjernvarmeselskaber, der ønskede at investere i geotermiske projekter.

Geotermiselskab lukker efter politisk garrottering

Imidlertid blev puljen genoplivet kort før jul, da partierne i forligskredsen enedes om at fordele 200 mio. kr. af energierserven til en række projekter.

Varmepumperejsehold genopstår i politisk gaveregn

Men det får altså ikke Dansk Fjernvarme til også at hente hjertestarteren. Ordningen er "too little, too late", konstaterer direktøren for geotermiselskabet, Søren Berg Lorenzen, og at der ikke var grund til at grave mere i det hul, blev understreget af generalforsamlingens ekstraordinære behandling, noteres det. Det tog således blot 15 minutter, før lukningen enstemmigt var vedtaget.

"Der er ikke nok opgaver for selskabets medarbejdere. Blandt andet på grund af en usikker politisk opbakning. Det er ærgerligt, fordi geotermi ellers ville kunne hjælpe fjernvarmen med at blive CO2-neutral," sagde Uffe Bro ifølge meddelelsen.

Oppositionen vil kæmpe for geotermipulje

Danmark afliver den mest CO2-frie varmekilde

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere