EnergiWatch

Indiens import af kul i voldsomt dyk

Laster af kul til Indien, verdens tredje største importør af kul, rasler ned og forventes for første gang i fem år at vise et fald i importen.

Kinas aftagende økonomiske vækst er det altoverskyggende tema i tørlastindustriens historiske nedtur, men også Indien, verdens tredje største importør af kul, er leveringsdygtig i dårlige nyheder for rederne.

Ifølge Alphabulk forventes Indiens årlige kulimport at falde for første gang i fem år i takt med, at landets indenlandske produktion er voksende som led i den indiske regerings ambition om at øge minedriften og dermed helt stoppe importen af kul til kraftværker fra 2017.

Laster af kul til Indien blev med 11,6 millioner tons næsten halveret i november 2015 sammenlignet med samme periode året før, og kulimporten forventes at vise yderligere fald i indeværende måned og dermed et samlet fald for hele året.

Det er en rekordstor kulproduktion i det statsejede Coal India, der driver den markante omlægning frem i Indien, og selskabet åbner omkring en ny mine hver måned. Indiens stærkt egenproduktion af kul går hårdt ud over et land som Indonesien, der historisk har leveret over halvdelen af Indiens kulimport.

I Kina vil myndighederne lukke 1.000 kulminer i 2016 og ikke åbne nye før tidligst i 2019. Manøvren skal være med til at nedbringe kuls andel af Kinas samlede energiforbrug.

Kina dropper nye kulminer de næste tre år

Eons nytårsknald gik af efter planen

Vestas-chef: "Indien er et fantastisk marked"

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere