FN-chef: Nu kan vi se vores børn og børnebørn i øjnene

Klimaforandring er vor tids afgørende udfordring, siger Ban Ki-moon, der glæder sig over aftalen i Paris.
Foto: 3GF
Foto: 3GF
RITZAU

Klimaaftalen, der lørdag aften er indgået i Paris, er et dramatisk vendepunkt for klodens klima, mener FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

"Når historikere ser tilbage på denne dag, vil de sige, at globalt samarbejde om at sikre en fremtid i sikkerhed for klimaforandringer tog en dramatisk ny retning her i Paris," siger Ban Ki-moon på topmødet.

"Klimaforandring er vor tids afgørende udfordring," understreger FN-chefen.

Han siger, at klimaaftalen, der skal træde i kraft i 2020 og holde den globale temperaturstigning nede, er en god aftale, som alle kan være stolte af.

"I dag kan vi se vores børn og børnebørn i øjnene, og vi kan endelig - efter så mange års diskussioner og forsinkelser - fortælle dem, at vi er gået sammen om at give en mere beboelig verden videre til dem og fremtidige generationer," siger Ban Ki-moon.

Han kalder Paris-aftalen om klimaforandringer "en monumental triumf for folk og planet" og glæder sig over målet om at holde temperaturstigningen under to grader i forhold til førindustrielt niveau og desuden sigte efter at begrænse den til 1,5 grader.

"Nu skal vi blive ved med at stå sammen og bringe den samme ånd videre til den afgørende test, der hedder implementering. Det arbejde starter i morgen," siger FN's generalsekretær.

Historisk klimaaftale vedtaget i Paris

Nicaragua raser over fransk lynproces mod klimaaftale

Paris undgår ”København-syndromet”

Videnskabsfolk i hård kritik af forventet klimaaftale

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også