EnergiWatch

"Opgaven nu er ikke at gøre det grønnere og grønnere"

Dansk Energi vil have en grundlæggende politisk strategi, der bringer energien fra produktionens til anvendelsens epoke.

Foto: Dansk Energi

Et eksperiment. Sådan kalder adm. direktør Lars Aagaard Dansk Energis nye energipolitiske visionskatalog for 2020-30. Med henvisning til en stafetløbers depeche er overskriften "Giv energien videre" en opfordring til, at kataloget skal anspore til den kommende tids debat frem mod forhandlingerne om en ny energiaftale, der skal sættes i gang inden slutningen af 2018, lige som titlen antyder, at energien skal nye steder hen.

For den hidtidige energiaftale har været en stor succes med hensyn til at sikre den grønne omstilling, fastslår direktøren. Men nu er det tid at stille om fra at opstille vindmøller, solceller og deslige for i stedet at fokusere på, at den grønne elektricitet skal udnyttes til bredere formål end nu, mener han. Det være sig transport eller individuel varme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs