EnergiWatch

Bjørn Lomborg mister australsk bevilling

Australiens nye regeringsleder trækker stikket til den danske klimaskeptikers forskningscenter.

Måske kan Bjørn Lomborg håbe på at ny at komme på den danske finanslov. For i hans aktuelle residens ser det noget sort ud for den klimaskeptiske forsker, efter at Malcolm Turnbull er blevet landets nye premierminister. Den lovede støtte på 4 mio. australske dollar (19 mio. kr.) til danskerens Consensus Center nu blevet droppet, skriver Sydney Morning Herald.

Regeringen vil have Bjørn Lomborg tilbage i dansk klimadebat

"Et specifikt incitament for regeringen til et sådant institut er ikke længere til stede," lød det onsdag fra Australiens nye undervisningsminister, Simon Birmingham, der sagde, at hans forgænger på posten havde besluttet, at Lomborgs projekt "næppe ville nyde succes, og at støttemidlerne kunne bruges bedre andetsteds."

Australien fik for nyligt nyt lederskab, da Malcolm Turnbull vandt et internt valg i det konservative regeringsparti over Tony Abbott. Om end det altså ikke betød et nyt parti til magten, så var det alligevel et markant stilskifte fra den meget klimaskeptiske Abbott, der nærede en æstetisk despekt for vindmøller og som personligt havde skubbet på for at støtte den danske forsker.

Australien sparker sort statsminister ud

Afløseren har således kaldt sin forgængers klimapolitik for "bullshit", og blev blandt andet valgt på en mere klimavenlig holdning. Imidlertid er det ikke fordi at hans undervisningsminister smækker med udgangsdøren til Bjørn Lomborgs projekt. Trods lukningen mener han, at meget af kritikken af den danske forsker har været "hysterisk".

Noget mere kontant er dog den højreorienterede senator Cory Bernardi, der med ægte australsk tand for tale kalder beslutningen for et "patetisk buk for venstreorienteret mobning".

Australsk statsminister til vindmøller: I er grimme

Britisk toprådgiver skoser Australiens "ynkelige" klimamål

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere