EnergiWatch

England overvejer at lukke samtlige kulværker

Den britiske regering overvejer at lukke samtlige tilbageværende 12 kulværker inden 2023. Drax Group, EON og RWE kan tvunget til at omstille til biomasse eller investere i dyr teknolgoi.

Foto: /ritzau/AP/Martin Meissner/

Den britiske regering overvejer at lukke samtlige sine 12 kulværker inden 2023 for at skære ned på brugen af fossile brændstoffer. Det fortæller en kilde tæt på forhandlingerne til Bloomberg News.

Overvejelserne kommer forud for FN's klimatopmøde i Paris i november, hvor verdens ledere skal mødes for at diskutere en fælles løsning på klimaproblemerne.

Der er forsat kun er tale om forhandlinger, men bliver tiltaget gennemført, vil det blandt andet ramme Drax Group, EON og RWE, der enten skal investere i dyr teknologi til at mindske CO2-udledningen eller skifte til biomasse, fortæller kilden.

Den engelske energiministerium afviser at kommentere de specifikke planer, men fortæller til Bloomberg News, at man aktivt forsøger at omstille sig til en mere grøn produktion.

"En række kulværker er lukket de seneste år, og vi forventer, at den tendens vil fortsætte. Regeringen fokuserer på at stimulere investering i alternativer med lavere CO2-udledning," skriver ministeriet i en udtalelse.

England er Europas næstmest forurenende land kun overgået Tyskland.

Kulindustrien i Kina er på vej mod en stille død

Tysklands største kulværk får åndenød af klimakrav

USA og Indien gøder jorden frem mod Paris

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs