EnergiWatch

EL: Børsnotering af Dong er "dårligt nyt for danskerne"

Det er en katastrofe og dårligt nyt for danskerne, at et bredt politisk flertal fredag har besluttet at børsnotere Dong Energy inden for 18 måneder, mener Enhedslisten.

Foto: Ritzau Scanpix/Gregers Tycho.

En katastrofe og dårligt nyt for danskerne.

Sådan betegner Enhedslisten den brede politiske opbakning i Folketinget til en kommende børsnotering af energiselskabet Dong Energy.

"Vi ved jo ikke, hvem der kommer til at være medejere og måske på sigt storaktionærer i vores energisektor. Det kan blive Putin's Gazprom eller diktaturstater i Mellemøsten," skriver partiets finansordfører, Pelle Dragsted i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at børsnotere Dong inden for de næste 18 måneder blev truffet af regeringen, Konservative, Socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF. Den sker samtidig i kølvandet på sidste års kapitaludvidelse, der førte til, at SF trådte ud af regeringen efter intern uenighed om aktiesalget til Goldman Sachs.

For partiets finansordfører, Jonas Dahl (SF), har det været afgørende, at fredagens aftale fortsat sikrer staten aktiemajoriteten i Dong.

"Det er lykkedes med en ny aftale om Dong, hvor staten også i fremtiden skal have over 50 procent af aktierne," skriver Jonas Dahl i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

DF og EL: ATP-brev beviser mulighed for dansk aftale

ATP ville fortsætte forhandlinger om Dong-aktier

Hjort: Ingen adgang for Gazprom ved børsnotering af Dong

EL: Corydon gjorde ikke nok for at holde Dong-aktier i Danmark

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesa hiver ejer med ned

Trods langt bedre end ventet salg i gasforretningen nedjusterer Siemens Energy sine forventninger til året, efter Siemens Gamesas annoncering af et muligt milliardtab i 2022.

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Hofor udpeger ny direktør

Hovedstadens Forsyningsselskab ansætter Henrik Plougmann Olsen som selskabets nye direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Metroselskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs