EnergiWatch

Ministers klimamål er i strid med klimaloven

Regeringens Energi- og Klimaminister får efter al sandsynlighed et flertal imod sig, hvis han forsøger at slække på Danmarks 2020 klimamål.

Foto: Nicolai Lorenzen/Polfoto/Arkiv

Hvis Energi- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt agter at holde fast i beslutningen om at sænke Danmarks mål for udledning af CO2, så er det i strid mod klimaloven, som SR regeringen vedtog i foråret. Det mener et flertal i folketinget. Det skriver Børsen.

Striden opstod under et møde med folketingets Europaudvalg i går, fredag, hvor udvalget gentagne gange krævede svar på, om hvorvidt Danmark melder deres klimamål ind som 37. pct. eller 40 pct. mindre CO2 i 2020. Besparelsen vil ifølge ministeren betyde besparelser for 1,5 mia. kr.

Lilleholt mener ikke, at han juridisk er bundet til at følge målet om de 40 pct., da det står i bemærkningerne i loven, og ikke i loven selv, men den tolkning kan han få svært ved at føre ud i livet. Loven der blev vedtaget med støtte fra venstrefløjen og de Konservative har nemlig stadig flertal i folketinget, og de Konservatives formand, Søren Pape, afviste at partiet ville trække sin støtte fra klimaloven.

Nyt klimamål vil gøre livet nemt for Lilleholt

Energiminister møder modgang

Grøn milliardlussing til erhvervslivet

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere