EnergiWatch

USA's energiministerium hacket 159 gange på 4 år

Stort set hver eneste dag angriber hackere det amerikanske system, der foruden elforsyningen også indeholder sensitiv data om atomarsenalet.

Energidatabaser er et yndet mål for hackere. Både herhjemme, hvor energiselskabet Nrgi så sent som i forrige uge blev ramt af et angreb, og internationalt. Fra 2010 til 2014 var USA's energiministerium således udsat for 1.131 angreb, hvoraf hackerne i 159 tilfælde havde held med deres foretagende. Det viser dokumenter, som avisen USA Today har fået aktindsigt i.

Nrgi angrebet af hackere

"Potentialet for, at en fjende kan forstyrre, slukke for elforsyningen eller værre ... er absolut reel," siger sikkerhedsprofessor Scott White fra Drexel University til avisen.

Ministeriets databaser indeholder dels sensitivt datamateriale om landets elnet og forsyning. Men derudover opbevares også informationer om USA's atomarsenal via den semiuafhængige myndighed under energiministeriet, National Nuclear Security Administration, der håndterer sikkerhed og driftsikkerhed af nationens atomvåben og desuden er ansvarlig for en del af terrorbekæmpelsen. Den er blevet hacket 19 gange i perioden.

Pivåbent system

Ministeriet vil ikke over for avisen sige, hvorvidt de gennemførte angreb har medført tyveri af data omkring elnettet eller atomarsenalet. Tilbage i 2013 resulterede et cyberangreb i adgang til fortrolige oplysninger om flere end 100.000 ansatte og kunder. Det fik dengang en revisionsrapport til kraftigt at opfordre til en opgradering af såvel sikkerhedssystemerne som personalets tilgang til sikkerhedsspørgsmål.

Nogenlunde det samme var tilfældet herhjemme i vinter. Her konstaterede en intern rapport fra Energinet.dk, at it-sikkerheden i transmissionsselskabet var så ringe, at systemerne i princippet var pivåbne for digital terrorisme og spionage.

Konstante hackerangreb truer dansk energisektor

Dansk Energi: Der er behov for bedre it-sikkerhed

Sikkerhedsfolk revser cybersikkerhed hos energiselskaber

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs