EnergiWatch

Regeringen vil desavouere varmepumperne

Venstre lægger i sit finanslovsforslag op til at spare 338,2 millioner på den grønne omstilling, droppe VE-mål og fastholde kul i de danske kraftværker.

Foto: ENGEL JANUS/POLFOTO

Fremtiden er nok engang blevet lidt koldere for de store varmepumper. Dagbladet Information er kommet i besiddelse af Venstres udspil til den kommende finanslov, hvor der er påtænkt besparelser for 338,2 mio. kr. på den grønne omstilling i perioden 2016-19. Knap 170 mio. kr. af beløbet skal findes ved at tilbagerulle den klimapulje, som den forrige regering, SF og Enhedslisten vedtog med sidste års finanslov, og som bl.a. indeholdt initiativer til fremme af varmepumper i energiforsyningen.

Derudover sløjfes også tilskud til elbusser, lokal rådgivning om energibesparelse samt en lang række initiativer på miljøområdet. På det overordnede plan lægger finanslovsudspillet desuden op til ikke blot den allerede annoncerede tilbagetrækning fra Danmarks lovning om 40 pct. CO2-reduktion i 2020, men også målet om 100 pct. vedvarende energi i 2050 og målet om udfasning af oliefyr og kul i kraftværker.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs