EnergiWatch

Kvoteudspil kritiseres fra begge kanter

EU-Kommissions foreslåede nedskæring af CO2-kvoter kan presse energitunge virksomheder ud af unionen, truer lobbychef, mens miljølobby begræder manglende ambitioner.

Foto: Mie Brinkmann

Med den sommerpakke, der blev præsenteret onsdag, håber EU-Kommissionen, at det nærkollapsede CO2-kvotesystem kan blive revitaliseret. Det skal ske ved at reducere antallet af de udledningstilladelser med årligt 2,2 pct. i perioden 2021-30 mod de 1,74 pct., der har været tilfældet siden 2013.

Dette vil i 2030 have trukket 43 pct. af kvoterne ud set i forhold til 2005 - eller 556 mio. tons CO2 i løbet af det næste årti. Samtidig med at håbet er, at kvotepriserne presses op fra deres nuværende nærkollapsede stade, der på omkring 7 euro per udledt ton svarer til prisen på en god kop kaffe. Ifølge EU's beregninger vil prisen i gennemsnit være på 25 euro/ton CO2 i næste årti.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs