EnergiWatch

Afgifter, elforbrug og transport står for skud efter valg

ANALYSE: Uanset hvordan en kommende regering bliver sammensat, venter der store udfordringer på energiområdet. EnergiWatch giver her et bud på, hvilke områder der står til de største omvæltninger.

Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto/Arkiv

Det politiske Danmarks-kort blev omskrevet ved Folketingsvalget i sidste uge - og snart får embedsmændene i Klima- og Energiministeriet samt i Skatteministeriet travlt med at omskrive en række love og regler på energiområdet. Det er i hvert fald det billede, der tegner sig, når man ser på partiernes udmeldinger op til valget - og når man taler med centrale kilder i energibranchen og tæt på regeringsforhandlingerne.

For selv om energipolitikken langt fra er det mest presserende emne i de forhandlinger, Lars Løkke Rasmussen i disse dage foretager, så er der i blå blok en klar forventning om, at der skal indføres ny politik på store dele af energiområdet. Energiforliget har dog overlevet valget, så mange ændringer vil først for alvor blive indført på den anden side af 2020.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs