Republikaner blæser til kamp mod PTC

Mens den amerikanske ambassadør i Danmark håber på PTC-forlængelse, vil republikansk kongresmedlem det stik modsatte.

Det texanske og republikanske kongresmedlem Kenny Marchant har fremsat et lovforslag, der har til formål at tage livet af støtteordningen PTC, skriver Børsen. Ifølge mediet har republikaneren opbakning fra yderligere 20 kongresmedlemmer.

”Debatten om forlængelse af PTC-ordningen er tydeligvis ved at blive ophedet," skriver storbanken Barclays i en kommentar, ifølge Børsen.

For nylig var den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, i et interview med EnergiWatch ude med en melding om, at han meget gerne ser en forlængelse af PTC’en.

"Jeg har mødtes med Vestas, og jeg synes bestemt det ville være ærgerligt, hvis de ikke længere skulle være så stærkt til stede på det amerikanske marked. Når du ser på deres forretning i USA, er den meget vekslende, fordi der er usikkerheden om støtteordningen," sagde han blandt andet til EnergiWatch.

 USAs ambassadør i Danmark håber på PTC-forlængelse 

PTC er den amerikanske støtteordning til vindmøller, som står til at udløbe i 2016.

Ordningen blev forlænget den 17. december sidste år til og med slutningen af 2014, men virkningen af aftalen består for langt de fleste støtteberettigede projekter til og med udgangen af næste år. Støtten betyder en skatterabat på 2,3 amerikanske cent på produceret kilowatttime.

Vindmøllebranchen har både før og efter beslutningen sendt adskillige opråb til de amerikanske politikere om at sikre ordningen på længere sigt.

 Udløb af støtteordning kan dæmpe ordreboom 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også