EnergiWatch

PSO-afgiften nyder massiv politisk støtte

Med undtagelse af en enkelt havkat i hyttefadet støtter samtlige politiske partier op bag PSO-afgiften i sin nuværende form. Til gengæld er der langt fra enighed om at sætte den på finansloven.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

I virkeligheden er PSO-afgiften jo ikke længere i de danske politikeres hænder. Sidste september slog EU-kommissionen fast, at det danske PSO-system var traktatstridigt, da det blev anset som konkurrenceforvridende, at også udenlandsk produceret el pålægges en afgift, der kun tilfalder danske producenter af vedvarende energi.

Hvor sagen lander er endnu uklart. Til gengæld er det relativt entydigt, at de danske politikere over en bred kamp helst så, at det nuværende system blev bevaret. Det fremgår af energiordførernes besvarelser i den valgguide, EnergiWatch har foretaget.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs