EnergiWatch

Forslag: Store varmepumper kræver tilskud i milliardklassen

Den danske udbygning af varmepumper i fjernvarmesektoren er gået helt i stå, og også varmepumperne i den individuelle opvarmning lader vente på sig. Derfor foreslår Dansk Fjernvarme og Dansk Energi en ny støtteordning, der samlet kan løbe op i 2,7 mia. kroner.

Foto: /Ritzau/Scanpix/Torben Åndahl

Uden et offentligt skub bliver udbredelsen af varmepumper, der kan udnytte den danske vindmøllestrøm til varme, ikke til noget. Sådan lyder det nu fra Dansk Fjernvarme og Dansk Energi, der bringer et forslag på banen, der skal sætte gang i pumperne.

"Det går alt for langsomt med udbredelsen af varmepumper i Danmark, og det skyldes primært, at det er for dyrt for fjernvarmeselskaberne at omstille til teknologien. Som fjernvarmeselskab skal man både tage hensyn til, om investeringerne er rentable for samfundet, men også om det er rentabelt for kunderne. Og så længe varmepumper ikke kan matche alternative brændsler på prisen, så kan sektoren ikke forsvare investeringerne over for kunderne," siger Kim Mortensen, adm. direktør i Dansk Fjernvarme.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs