EnergiWatch

Litauen anklager Rusland for kabelchikane

Et russisk krigsskib har ulovligt forhindret et svensk skib i at lægge kabler til NordBalt-forbindelsen, siger Litauens udenrigsminister og fastslår, at det bliver sagt.

Foto: Global Tech

Forholdet mellem Litauen og den russiske nabo har længe været helt i bund. Men så er der i det mindste noget, der er dernede. For lægningen af kablet til den såkaldte NordBalt-forbindelse, der skal knytte det baltiske lands elbørs sammen med den nordiske, blev i torsdags afbrudt, da et russisk krigsskib beordrede den svenske kabelbåd om at forføje sig, da området var udset til militærøvelse. Det skriver Financial Times.

"Den information deler vi med vores allierede i Nato," siger Litauens udenrigsminister Linas Linkevicius ifølge avisen i en meddelelse.

"Litauen forlanger, at Rusland ophører med at intervenere i international shipping og legitime, økonomiske aktiviteter."

Også den tidligere svenske udenrigsminister Carl Bildt siger på Twitter, at det ser ud som om, at Rusland bevidst forsøger at forhale NordBalt-kablet, der vil gøre det østeuropæiske land mindre afhængig af russisk gas. Størstedelen af det 410km lange kabel er dog blevet lagt, og arbejdet forventes færdigt i år.

Hvis ikke der kommer flere afbrydelser. Det var således fjerde gang på en måneds tid, at litauerne klagede over utidig russisk indblanding i kabelarbejdet.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere