EnergiWatch

Fremtrædende V-politiker: Ryk Energistyrelsen til Esbjerg

De knapt 300 ansatte i Energistyrelsen kan få travlt med at pakke flyttekasser, hvis det står til Venstres folketingskandidat Carl Holst.

Esbjerg Havn er i dag en af de mest travle danske havne inden for udskibning af vindmøller. | Foto: Vestas

En af de mest fremtrædende Venstre-politikere og muligt ministeremne, regionsrådsformand Carl Holst, ønsker at flytte den statslige Energistyrelse fra København til Esbjerg. Det skriver Jyske Vestkysten. En flytning vil bringe styrelsen tættere på det erhverv, den regulerer, mener Carl Holst, der får opbakning fra flere politikere fra en bred vifte af partier.

"Esbjerg er jo Danmarks energimetropol, så der er jo oplagte fordele i at placere Energistyrelsen der. Der er en stærk virksomhedsklynge med centrum i Esbjerg inden for offshore-energi, herunder førende internationale virksomheder med stor viden og stærke kompetencer. Det samme gælder stærke videnmiljøer inden for energiområdet i form af rådgivende ingeniørfirmaer og universitetet," siger regionsrådsformand Carl Holst (V), der er folketingskandidat i Esbjerg, til Jyske Vestkysten.

Forslaget får i følge Jyske Vestkysten opbakning fra blandt andet Karina Lorentzen (SF) og Mike Legarth (K).

Det er ikke første gang, at idéen om at flytte Energistyrelsen fra København til Esbjerg er blevet nævnt. Allerede for mere end ti år siden foreslog Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup, at Energistyrelsen skulle flyttes til Esbjerg.

Selv om borgmesterens forslag dengang ikke fik medvind, lykkes det dog Esbjerg at overtale daværende erhvervsminister Bendt Bendtsen om at flytte Sikkerhedsstyrelsen til byen. Det betød, at cirka 75 ansatte skiftede arbejdssted.

Britisk vindstøtte kan hæve prisen på Horns Rev 

Ny elregulering klar: Udvalg kommer med 100 nye regler 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs