EnergiWatch

Julegave: Grønne projekter får kvart milliard

EUDP skyder 273 millioner kroner i 49 energiteknologiske projekter i Danmark. Projekter inden for smart grid samt brint- og brændselscelleteknologi løber med de fleste af pengene.

Foto: Siemens

Der er godt nyt til bl.a. Siemens Wind Power, som er en af de virksomheder, der har fået økonomisk hjælp fra Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) til et nyt projekt.

Energistyrelsen har i dag meldt ud, at EUDP investerer 273 mio. kr. "i fremtidens energiteknologi", som det hedder, og her har vindmølleselskabet fra Brande sikret sig penge til projektet med det lidet mundrette navn:"Offshore vind fundament knudesamling på masseproduktionsniveau."

Kigger man overordnet på fordelingen af pengene til projekterne, så går hovedparten af EUDP-pengene til smart grid-teknologi (ca. 80 mio. kr.) og teknologi inden for brint- og brændselsceller (ca. 65 mio. kr.).

Projekterne kickstartes i løbet af det nye år, og hovedparten forventes afsluttet i løbet af tre til fem år. Find hele listen med projekter her.

Næste ansøgningsfrist til EUDP-programmet er den 3. marts 2015.

Nyt forskningssamarbejde: Solceller skal køle bygninger ned

Vingefikser i salgsoffensiv

Støtteformand beklager Topsøe-lukning

60 investorer afviste Topsøes brændselsceller

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere