EnergiWatch

Danske Commodities får ny topchef

Ejeren af Danske Commodities, Henrik Lind, træder som ventet tilbage som topchef - ny mand på posten hentes i Tyskland.

Foto: Danske Commodities

Så fandt energihandlerselskabet Danske Commodities endelig en ny adm. direktør, efter at ejer og stifter Henrik Lind i sommer måtte overtage tøjlerne, fordi den tidligere topchef Torben Nordal Clausen stoppede på grund af uoverensstemmelser med netop Lind.

Det har hele tiden været meningen, at det kun var en midlertidig løsning, og nu har selskabet fra Aarhus altså fundet en erstatning, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Lind leder stadig efter ny CEO

Den nye mand på posten er Dirk Erich Mausbeck, som kommer fra en stilling som Chief Commercial Officer hos det tyske selskab Energie Baden-Württemberg i Karlsruhe, som er Tysklands tredjestørste forsyningsselskab.

“Vi er glade for at kunne præsentere Dirk Erich Mausbeck som den nye CEO for Danske Commodities. Han er en virkelig stærk profil, der har en dyb forståelse for vores forretningsområder og en personlighed, der passer perfekt til Danske Commodities,” udtaler bestyrelsesformand Peter L. Ravn i Danske Commodities i meddelelsen.

Vraget "ikke-tysk" tysker skal lede DC

Her fremgår det også, at Henrik Lind efter en overdragelsesperiode vil indtræde i Danske Commodities’ bestyrelse som næstformand, mens Peter L. Ravn vil fortsætte som formand for bestyrelsen.

Mausbeck tiltræder 5. januar.

Turbulent halvår

Der venter Dirk Erich Mausbeck en betydelig opgave i energihandlerselskabet, som efter ledelsesskiftet i sommer fyrede en fjerdedel af medarbejderne.

Danske Commodities i massiv fyringsrunde

Under den tidligere topchef Torben Nordal Clausen havde selskabet nemlig vokset langt mere på medarbejdersiden, end hvad der var at hente i markedet.

”De forventninger, vi var gearet til, og som vi havde til vores toplinje, kunne bare ikke indfries alligevel," som Henrik Lind forklarede til EnergiWatch for nylig.

Vækstkomet taler ud om turbulent sommer

Samtidig med fyringsrunden viste halvårstal fra Danske Commodities, som i de senere år er vokset eksplosivt, at bundlinjen ikke længere kunne følge med. Resultatet før skat i 1. halvår lød således kun på 79 mio. kr., "hvilket er en væsentlig tilbagegang i forhold til sidste år," som selskabet skrev.

Ny chef: En ung virksomhed

Netop udfordringen med lønsomheden må forventes at være en af Dirk Erich Mausbecks første opgaver at rette op på.

Danske Commodities skriver, at han har adskillige lederstillinger med fokus på trading, wholesale, distribution og salg bag sig, og han har opbygget og formet EnBW AGs trading-hus.

Her er regnestykket bag fyringerne i DC

“Med tanke på de store forandringer i energiproduktionen og energiforbruget i Europa er det vigtigt at være fleksibel og skabe nye produkter, der opfylder kundernes behov, samt at optimere eksisterende og nye forbrugs- og produktionsenheder. Så jeg ser frem til at blive en del af Danske Commodities – en ung virksomhed med mange gode ideer,” udtaler den nye CEO, som bl.a. har arbejdet otte år i Shell.

Nyheden om den nye CEO kommer samme dag, som det er kommet frem, at Danske Commodities har tabt en usædvanlig retssag mod tidligere ansatte. Læs mere sagen her:

DC taber Linkedin-sag mod tidl. ansatte i Landsretten

 

Fakta om Dirk Erich Mausbeck:

• Han kommer fra en stilling som Chief Commercial Officer hos EnBW AG, en stilling han har bestredet siden 2011. EnBW AG er Tysklands tredjestørste forsyningsselskab.

• Alt i alt har Dirk Erich Mausbeck arbejdet ved EnBW AG i 15 år. Før stillingen som CCO har han været Managing Director og været leder af EnBWs Trading Desk.

• Han har været medlem af adskillige bestyrelser, blandt andet for Euronext.

• Før han kom til EnBW, arbejdede han hos Shell i 8 år.

• Han har en PhD fra RWTH i Aachen, samt universitetsgrader i finansvidenskab og som kemiingeniør.

Kilde: Danske Commodities

 

Energihandlere: Markedet står åbent for manipulation

DC fortsætter oprydning: Beskærer bonusordning

Advokat: DC's krav mod tidligere ansatte er "hysterisk"

DC forsøgte forgæves at fastholde gas-strateg

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs