EnergiWatch

Briter vil have billigt kabel til Danmark

Interessen for at bygge et undersøisk elkabel mellem Storbritannien og Danmark er stadig stor hos briterne, men prisen skal langt ned.

Foto: Scira

Der bliver ikke rystet på hænderne hos de britiske myndigheder, når det kommer til planerne om at bygge et undersøisk kabel mellem Storbritannien og Danmark. Heller ikke selv om nordmændene for få uger siden sejlede danskerne agterud og godkendte et kabel mellem Norge og Storbritannien. Det danske kabel er endnu kun i projekteringsfasen.

"Vi ønsker fortsat et kabel mellem Storbritannien og Danmark og ser store fordele forbundet med det. Transnationale forbindelser for el mellem de nordeuropæiske lande er godt for forsyningssikkerheden, de gavner den grønne omstilling, de styrker konkurrencen og det kommer forbrugerne til gavn. At der nu bliver lagt et kabel mellem Norge og den britiske kyst, gør ikke et kabel til Danmark mindre interessant," siger Robert Hull, direktør i det britiske energitilsyns afdeling for regulering, Ofgem E-Serve, til EnergiWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs