EnergiWatch

UK har kurs mod strømmangel

Hvis Nordeuropa bliver ramt af en hård vinter i år, vil det sætte den britiske energisektor under pres. Nedbrud og lukning af kraftværker gør el-forsyningen sårbar.

Foto: Siemens

Den britiske energisektor går vinteren i møde i usædvanlig dårlig form. En række brande tidligere i år har sat kraftværker ud af drift, og i sidste uge blev endnu et kraftværk - det 1400 MW store Didcot gaskraftværk - ramt af en brand. Værket forventer nu kun at kunne yde 50 procent af sin kapacitet de næste mange måneder. Værket er det tredje kraftværk i Storbritannien i år, der må reducere driften på grund af en brand.

Brand er dog ikke den eneste årsag til briternes kraftværkproblemer. EDF Energy har lukket to atomreaktorer ned på værkerne Heysham og Hartlepool for at undersøge revner i kedlerne, og det er endnu uvist, hvornår værkerne kan blive sat i drift igen. Muligvis bliver det først til næste år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs