EnergiWatch

UK har kurs mod strømmangel

Hvis Nordeuropa bliver ramt af en hård vinter i år, vil det sætte den britiske energisektor under pres. Nedbrud og lukning af kraftværker gør el-forsyningen sårbar.

Foto: Siemens

Den britiske energisektor går vinteren i møde i usædvanlig dårlig form. En række brande tidligere i år har sat kraftværker ud af drift, og i sidste uge blev endnu et kraftværk - det 1400 MW store Didcot gaskraftværk - ramt af en brand. Værket forventer nu kun at kunne yde 50 procent af sin kapacitet de næste mange måneder. Værket er det tredje kraftværk i Storbritannien i år, der må reducere driften på grund af en brand.

Brand er dog ikke den eneste årsag til briternes kraftværkproblemer. EDF Energy har lukket to atomreaktorer ned på værkerne Heysham og Hartlepool for at undersøge revner i kedlerne, og det er endnu uvist, hvornår værkerne kan blive sat i drift igen. Muligvis bliver det først til næste år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs