EnergiWatch

Et spørgsmål om forurening, ikke om vækst

Miljøøkonomer er politikernes regnedrenge, når det gælder en grøn fremtid. De tror, at bæredygtig vækst er mulig, men det kræver nye idéer, teknologiske opfindelser og et smart afgiftssystem.

Foto: LM Wind Power

Stadigt hyppigere skybrud over Skjern, København og andre danske lokaliteter, grønlandsk indlandsis på hastig retur og seriøs vandmangel i storbyer som Rio og San Francisco, hvor drikkevandet ikke længere har været en tur gennem naturen, men er renset spildevand.

Det skorter ikke på alarmerende tegn på en klode i stigende miljø- og klimamæssig ubalance, og meget tyder på, at markedskræfterne ikke selv formår løbende at løse problemerne. Typisk er forureningen fra en beskidt produktion ikke fuldt ud regnet med i prisen på produkterne, og det samme gælder effekter, der ikke umiddelbart er synlige, men påvirker livsvilkårene for kommende generationer, som f.eks. forbrug af naturresurser og udledning af drivhusgasser.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs