EnergiWatch

Lidegaard: Ser svært ud med ambitiøse klimamål

EU's stats- og regeringschefer mødes torsdag, men det "ser svært ud" i forhold til at blive enige om ambitiøse klimamål, siger udenrigsminister Martin Ligegaard til Berlingske.

FN skal vedtage nye klimamål i Paris i december 2015, og succesen af topmødet afhænger i høj grad af, hvor ambitiøse mål, EU kan forhandle sig frem til, når stats- og regeringscheferne mødes på torsdag.

"Det er et afgørende rådsmøde, fordi det står klart, at hvis ikke vi træffer de rigtige beslutninger nu, bliver det meget dyrt at være europæer rent energimæssigt. Vi skal tage beslutningerne nu, ellers risikerer vi at investere i de forkerte ting," siger Martin Lidegaard til Berlingske.

Han fortæller, at det "ser svært ud" i forhold til at blive enige om nogle ambitiøse mål.

"Jeg tror dog, at vi får en aftale, men jeg er meget spændt på hvilke aftale. De udkast, der florerer i øjeblikket, er ikke så ambitiøse".

EU's kvotesystem har spillet fallit

Høj CO2-pris vil løfte dansk eksport

G20 kan ende uden et pip om klimaforandringer

EU-Parlamentet nikker ja til omdiskuteret energikandidat

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs