Moody's nedgraderer Ruslands kreditværdighed

Udsigterne for den russiske økonomi bekymrer kreditvurderingsbureauet Moody's, der fredag nedgraderer Ruslands kreditkarakter som konsekvens af krisen i Ukraine.
Foto: Gazprom
Foto: Gazprom
AF RITZAU FINANS

Fredag nedgraderer ratingbureauet Moody's Ruslands kreditværdighed som følge af krisen i Ukraine. Udsigterne for den russiske økonomi bekymrer, der sænker landets kreditrating til "Baa2" fra "Baa1", mens udsigterne fortsat er "negative", skriver Moody's i en meddelelse og peger på to hovedårsager:

1) Ruslands svagere vækstudsigter på den mellemlange bane, forværret af den langtrukne Ukraine-krise, herunder effekten af de udvidede internationale sanktioner.

2) Det gradvise, men fortsatte, pres på landets valutareserve på grund af kapitalflugt, russiske låneres begrænsede adgang til det internationale marked, og lave oliepriser.

Moody's bekræftede i juni Ruslands daværende Baa1-karakter med henvisning til, at der ikke var udsigt til hårdere eller forlængede sanktioner, men den forudsigelse viste sig altså ikke at holde stik.

I Ukraine fortsætter krisen nemlig, og på grund af de medfølgende sanktioner fra Vesten vil det sandsynligvis fortsætte med at hæmme væksten i en allerede svag russisk økonomi plaget af flaskehalse i infrastrukturen og manglende kvalificeret arbejdskraft, skriver Moody's.

Moody's regner ikke direkte med fald i Ruslands bruttonationalprodukt i år, men ser pres på vækstraten frem til midten af 2015.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også