EnergiWatch

Moody's nedgraderer Ruslands kreditværdighed

Udsigterne for den russiske økonomi bekymrer kreditvurderingsbureauet Moody's, der fredag nedgraderer Ruslands kreditkarakter som konsekvens af krisen i Ukraine.

Foto: Gazprom

Fredag nedgraderer ratingbureauet Moody's Ruslands kreditværdighed som følge af krisen i Ukraine. Udsigterne for den russiske økonomi bekymrer, der sænker landets kreditrating til "Baa2" fra "Baa1", mens udsigterne fortsat er "negative", skriver Moody's i en meddelelse og peger på to hovedårsager:

1) Ruslands svagere vækstudsigter på den mellemlange bane, forværret af den langtrukne Ukraine-krise, herunder effekten af de udvidede internationale sanktioner.

2) Det gradvise, men fortsatte, pres på landets valutareserve på grund af kapitalflugt, russiske låneres begrænsede adgang til det internationale marked, og lave oliepriser.

Moody's bekræftede i juni Ruslands daværende Baa1-karakter med henvisning til, at der ikke var udsigt til hårdere eller forlængede sanktioner, men den forudsigelse viste sig altså ikke at holde stik.

I Ukraine fortsætter krisen nemlig, og på grund af de medfølgende sanktioner fra Vesten vil det sandsynligvis fortsætte med at hæmme væksten i en allerede svag russisk økonomi plaget af flaskehalse i infrastrukturen og manglende kvalificeret arbejdskraft, skriver Moody's.

Moody's regner ikke direkte med fald i Ruslands bruttonationalprodukt i år, men ser pres på vækstraten frem til midten af 2015.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Hofor udpeger ny direktør

Hovedstadens Forsyningsselskab ansætter Henrik Plougmann Olsen som selskabets nye direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Metroselskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs