Helveg: DMI-rapport er et wakeup-call

Det er alvorlige og dystre vejrudsigter, DMI har lavet for det 21. århundrede," siger klimaminister Rasmus Helveg.
Foto: Mikkel Tariq Khan, Polfoto
Foto: Mikkel Tariq Khan, Polfoto

DMI har offentliggjort en ny rapport, som viser, at middeltemperaturen i løbet af dette århundrede stiger 3,7 grader, hvis ikke udledningen af drivhusgasser nedbringes markant.

Det kommer bag på klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen, skriver dr.dk.

"Det er et wakeup-call. Det er alvorlige og dystre vejrudsigter, DMI har lavet for det 21. århundrede. Det, vi får at vide i dag, er, at det går galt, hvis det fortsætter den kurs, vi er på nu, men at vi kan nå at gøre noget," siger Helveg.

Og selvom varmere somre måske ikke umiddelbart lyder så skidt i manges ører, er det vigtigt at slå fast, at klimaforandringerne har omfattende konsekvenser.

Det vil regne mindre om sommeren, men til gengæld vil der komme flere og kraftigere skybrud - ligesom vi har set det i de senere år.

"Temperaturen er allerede steget. Vi har haft flere skybrud i år allerede nu, end vi havde i 2011. Den sommer, vi lige har haft, havde usædvanligt mange hedebølgedage, og vi har haft rekordmange skovbrande. Det er en smagsprøve på, hvad vi kommer til at opleve mere af i fremtiden," sagde klimaforsker Martin Olesen fra DMI tidligere i dag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs