EnergiWatch

Tidligere elbørschef: Håbløst med konkurrence mellem elbørser

Den tidligere elbørschef i Danmark, Anders Plejdrup, kritiserer nye regler, der skal øge konkurrencen imellem europæiske elbørser.Konkurrence på området er utopi, mener han.

Foto: Anders Plejdrup Houmøller

Hverken sammenslutningen af de nordiske energitilsyn, Nordreg, eller den nordiske elbørs Nord Pool Spot (NPS) mener, at EU har ramt rigtigt i et sæt nye retningslinjer, hvis formål bl.a. er at øge konkurrencen mellem elbørser.

Nordreg mener, at selve markedsstrukturen, hvor elbørserne har en række monopolfunktioner, er hæmmende for, at nye aktører tager kampen op med de etablerede elbørser, som hver sidder på deres område. NPS - der sidder alene på det nordiske elmarked - mener samtidig, at kriterierne for at være elbørs er uklare, ligesom reglerne er uretfærdige, fordi visse elbørser må kanalisere penge til deres aktiviteter på tværs af markeder, mens andre ikke må.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs