Radikal bliver ordfører for energisikkerhed i EU

Morten Helveg Petersen er blevet valgt til ordfører inden for europæisk energisikkerhed.
Foto: PETER HOVE OLESEN/POLFOTO/arkiv
Foto: PETER HOVE OLESEN/POLFOTO/arkiv

Endnu en Helveg Petersen byder sig til i energidebatten.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersens bror, den nyvalgte EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen - der i lighed broren også er radikal - er blevet valgt til den liberale ALDE-gruppes mand, når det gælder den europæiske energisikkerhed.

Det skriver Altinget, som fortæller at han i samarbejde med ordførerne fra de andre grupper i Parlamentet formulere et svar til EU-Kommissionens udspil om energisikkerhed - et spørgsmål, som højaktuelt på grund af krisen med Rusland

”Hvis der er et indtryk, jeg har fået i løbet af de første par måneder af Parlamentets arbejde, så er det, hvor dybt de her spørgsmål stikker. Altså, hvor alvorlig den situation er med Rusland, og hvordan den opleves af mine kollegaer fra central- og østeuropæiske lande. Hjemme i Danmark kan det godt være en diskussion, hvor vi ikke helt mærker intensiteten af den. Men når man lytter til central- og østeuropæiske kollegaer, så er det her bare en sindssygt vigtig diskussion,” udtaler Morten Helveg Petersen til sitet.

Danmark får tre medlemmer i vigtigt energiudvalg

EU vil købe sig til polsk 2030-støtte

Kommune afviser prøveboringer efter skifergas

Kommuner giver elbiler nyt liv

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også