EnergiWatch

Hundredtusinder på gaden verden over for klima

Opbakningen var stor, da flere demonstranter verden over gik på gaden med budskabet om en grønnere klode forud for FN's klimamøde i New York på tirsdag.

I New York gik hundredtusinder af mennesker i går gennem gaderne - herunder FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, borgmester Bill de Blasio, tidligere vicepræsident Al Gore og skuespiller Leonardo DeCaprio - frem mod tirsdagens topmøde i byen om netop klima-udfordringen.

Ban Ki-moon bar en t-shirt med teksten "Jeg er for klimaindsats", mens trommer, horn og slagråb lød i gaderne.

"Det er på denne planet vores næste generation skal leve. Der er ingen plan b", sagde han til journalister.

Arrangørerne estimerer, at der var samlet op mod 310.000 mennesker i New York, mens omkring 40.000 marcherede gennem London. Der var lignende demonstrationer i Paris, Madrid, New Delhi og Stockholm.

Arrangørerne bag kalder begivenheden den største forsamling fokuseret på klimaændringer siden 2009, hvor tusinder var samlet i København under klimamødet COP15.

Den demonstration resulterede i, at omkring 2000 blev tilbageholdt af politiet.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, afslørede søndag en plan for at reducere drivhusgasserne i byen med 80 procent frem mod 2050.

Samtlige 3000 bygninger, som byen ejer, skal udstyres med energibesparende opvarmning og lyssystemer.

Leonardo DeCaprio var blandt de forreste under dagens demonstration.

"Dette er det vigtigste emne i vores tid. Jeg er utrolig stolt over at være her", sagde han.

Klimamødet afholdes tirsdag, hvor over 120 stats- og regeringschefer, ministre og lige så mange toperhvervsfolk forventes at deltage.

Her skal de blandt andet komme med forslag til, hvordan CO2-udledningen kan mindskes, og hvordan man kan nå til politisk enighed om en ambitiøs aftale til klimamødet i Paris i 2015.

Energilobby lunken over for nyt EU-udspil

Optur for Danmark i EU's nyeste energiudspil

Nordea: Norsk olieindustri under dramatisk forandring

Så forhandles der om grøn frihandel

Mere fra EnergiWatch

Ørsted melder afbud til udbud

Ganske atypisk afviser den danske markedsleder offentligt at byde byde på 3 GW havvind i Taiwan på grund af dårlige rammevilkår. Den grønne omstilling visner, hvis udviklere bygger uøkonomiske projekter, konstaterer topchef.

RWE styrker sig med milliardopkøb i USA

Det tyske energiselskab RWE har placeret sig som fjerdestørste aktør inden for vedvarende energi på det amerikanske marked efter overtagelsen af energiforretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs