SF freder Lidegaard efter solcelle-kritik

Manglende orientering til Folketinget om solcelleloven er ikke nok til at vælte udenrigsministeren, siger SF.
Foto: ESKESTAD MIK/POLFOTO/arkiv
Foto: ESKESTAD MIK/POLFOTO/arkiv
RITZAU

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) behøver ikke frygte for sit job efter tirsdag at have fået skarp kritik fra statsrevisorerne i den såkaldte solcellesag.

SF mener nemlig ikke, at en voksende næse til Lidegaard er nok til at fælde ham som minister. Det siger gruppeformand Jonas Dahl til Ritzau.

"Der er kommet en alvorlig kritik af det, der er foregået i Klima- og Energiministeriet, som Martin Lidegaard stod bag. Det er en ganske alvorlig kritik, der drejer sig om, at Folketinget er blevet vildledt, og det er klart, at det er ministerens ansvar."

"Men det er også baggrunden for, at han har fået en næse tidligere, og den næse er nok blevet en anelse større i løbet af i dag. Men jeg mener ikke, den er stor nok til at fælde ham som minister," siger gruppeformanden.

Har I tillid til Martin Lidegaard som politisk kollega?

"Vi har tillid til Martin Lidegaard, men vi må sige, at det her forløb selvfølgelig belaster ham. Det er en stor næse, han sidder tilbage med, og dem skal man ikke samle alt for mange af," siger Jonas Dahl.

Forud for statsrevisorernes offentliggørelse af Lidegaard-kritikken ville SF ikke frede ministeren på forhånd, som Enhedslisten havde gjort. Derfor var det muligt at samle et mistillidsflertal mod den radikale minister i Folketinget.

Statsrevisorerne kritiserer skarpt er den tredjehårdeste kritik, som statsrevisorerne kan give.

Kritikken fik Lidegaard for som Klima- og Enerigminister ikke at have oplyst Folketinget om huller i solcelleloven, inden den blev vedtaget. Inden vedtagelsen var Lidegaard i et notat orienteret om hullerne i loven, der ifølge Rigsrevisionen er blevet 4,2 milliarder dyrere end forventet.

Lidegaard erkender fejl og beklager i solcellesag

Det har Lidegaard kostet netselskaberne

EL: Ikke flere konsekvenser for Lidegaard i solcelle-sag

Lidegaard slipper for den skarpeste kritik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også