EnergiWatch

Regeringens vækstplan er truet af EU

Vækstpakkens milliardlempelse af PSO-afgiften er i fare efter EU-kritik. Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen tror på hurtig løsning.

Foto: Peter Hove Olesen, Polfoto

Den vækstplan fra foråret, der skulle sikre vækst og arbejdspladser gennem milliardstore lempelser af afgifter og skatter rettet særligt mod erhvervslivet, risikerer ikke at kunne gennemføres i sin nuværende form.

Problemet er, at EU-Kommissionen har meddelt Danmark, at den mener, at det danske system med såkaldte PSO-afgifter på el er i strid med EU-reglerne, fordi de efter kommissionens opfattelse virker konkurrenceforvridende. Det fik tirsdag klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) til at hasteindkalde aftalepartierne til en drøftelse i ministeriet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs