EnergiWatch

Finanstilsynet skærper fokus på risikable investeringer

Pensionsselskabernes hang til risikable alternative investeringer får Finanstilsynet til at kræve bestyrelserne tættere på beslutninger om store enkeltinvesteringer som f.eks. PKA’s milliardinvestering i miljøvirksomheden Genan.

Foto: Mads Hansen, Jyllands-Posten

Genan var en funklende stjerne blandt pensionskassen PKA’s investeringer. Virksomhedens stifter, Bent A. Nielsen, blev hentet ind til at holde oplæg på PKA’s strategiseminarer, og da virksomheden åbnede en spritny fabrik i USA i maj i år, rejste PKA’s direktør, Peter Damgaard Jensen, og pensionsselskabets næstformand, Grete Christensen, hele vejen til Houston for at være med til at klippe snoren.

Siden er glansen gået af Genan. På få måneder har PKA’s grønne investering på 1,25 mia. kr. udviklet sig til et foreløbigt tab, der ifølge Jyllands-Postens beregninger beløber sig til omkring 1 mia. kr., svarende til over 3.800 kr. for hvert af PKA’s 260.000 medlemmer inden for social- og sundhedssektoren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs